Tuesday, April 30, 2013

HomeSTay / Room to Rent @ Kundasang, Ranau, Sabah

We back in business.. 


Suryati Homestay is only stone away from Kundasang Town.

Facility & Utility: 5 Rooms, Bathroom/Toilet, Towel, Soap, Kitchen, Living Room, Television(Astro), BBQ Area.



View From outside SH


Room 1


Room 2


Room 3




Room 4

Suryati Homestay is an ideal place for people to stay or dine while visiting the nearby places of interest.
* Kinabalu Park
* Poring Hot Spring
* Kinabalu Golf Club
* Rose Garden
* Kundasang War Memorial
* Kundasang Town/Market

* Mesilau Nature Resort
* Desa Dairy Farm




For more information :


  1. call: 0148665551 - ALmie DahLan
  2. Email: suryatihomestay@yahoo.com
  3. or leave a comment on this post..tq...

29 comments:

ruggedmom said...

I'll put yr URL too in my blog. Tak perasan pulak homestay ni masa jln2 hr tu. Blh nmpak mt kinabalu tak? Ada plan nak kesana lg dgn family (kalau dpt tiket murahlah)

Miz CanisTaL said...

Homestay ni tepi jalan on de way pegi Mesilau.. ramai yang terlepas pandang coz dia sambung dgn rumah owner.. :).. bleh juga nmpk gnung kinabalu dr homstay ni.. :)

fairus said...

Erm.. Nanti kalau pegi sabah, bolehlah singgah..

Anonymous said...

hai! i would like to ask u a few questions please?

1. klu bilik tu utk 2pax, ada extra charge utk org lebih x?

2. jauh x homestay ni dgn mainroad? klu jauh, cmana nak dpt transport dri homestay nie? i mean transport ke mainroad.

Thanks!

Miz CanisTaL said...

to Anon:
sorry lambat reply.. x perasan da msg baru..

Answer
1. all room kalau extra orang no charge.. price fix.. unless korang minta tambah tilam.. but only tilam + bantal + selimut.. no katil.. tapi kena tambah just rm10 for 1 extra tilam.. so no worries.. extra people x akan d cas.. but jng la sampai terlalu ramai orang pula.. hehe..

2. homestay ni just tepi jalan mainroad ke Mesilau.. before jambatan 1st ke Mesilau.. kalau naik kereta x sampai 5minit ke pekan kundasang.. jalan kaki dalam 15minit.. but bas/kereta sapu adalalu d jalan ini.. so i think no transpot prob.. :)

tenkiu.. anything feel free to ask lagi aa.. :)

aku super lady said...

ada x pakej yg dsediakan (penginapan+transport+lawatan ke tmpt menarik) khas utk yg nak dtg bercuti di sana?

Miz CanisTaL said...

aku super lady: setakat ni suryati homestay cuma menyediakan penginapan sahaja.. tapi kalau cik mahu pakej camtu.. bleh join pakej walai tokou homestay[join program anak angkat]
bleh cek kat cni
http://m.go2homestay.com/?p=366

atau cik bleh call direct ke ayah saya 0148665551[Almie Dahlan].. untuk bincang kalau2 dia boleh sediakan pakej cam yang cik super lady minta.. :)..

Anonymous said...

Hello

Awesome blog, great write up, thank you!

sujairi said...

aku baru ja lepas dari kundasang ni.. kuciwa sedikit bila melihat ada pembangunan yang dijalankan..cthnya hotel bertaraf 5 bintang... banyak kawasan tanah yang di ratakan... betapa sayangnya kawasan itu kalau dimodenisasikan.... biarkanlah alam dan flora damai selamanya.... sadis juga ni bah..

Yean.. said...

Hai...09 Dis or 10 Dis ni ada kosong lagi ka untuk 1 family...Parents with 3 children under 4 years..?..ada restoran ka dekat2 cni..?

Miz CanisTaL said...

Yean: sory lambat balas.. semalam tidak tercek blog... setakat ni masih ada 0 lagi.. cuba call 0148665551/0148573155/0148557598
untuk penempahan segera.. :)
restoran ada d pekan kundasang.. tidak jauh dari homestay ni.. tapi kalau mau masak sendiri pun boleh.. ada dapur disediakan.. tapi sewa dapur dalam rm30.. jadi boleh masak sendiri kalau mau.. then BBQ area juga disediakan.. :)

Fuziani JSR said...

Sangat menarik bah ni.... kalau balik sana sabah bulih lah jalan2 sana kundasang dan sewa homestay macam ni...

yana said...

elo saya mau tanya homestay ni klu pi hotspring ni jauh ke dekat

Miz CanisTaL said...

kundasang(homestay ni) ke poring tidak sampai sejam.. dalam 45 minit..

Anonymous said...

Salam, nak tanya ni, Tarikh 14-15 Mac 2011 utk 2 malam, dah penuh kah? kami dari 3 keluarga nak duduk homestay saudara.
Anda boleh cadang bilik apa yg sesuai?
Tq : Salim KK

Miz CanisTaL said...

Anonymous: wsalam.. minta maaf banyak2.. terlewat bagitau pasal hal ni.. buat masa sekarang kami tidak dapat menerima sebarang tempahan.. kerana suryati homestay akan di tutup buat sementara waktu.. sehingga satu tarikh yang akan di beritahu kemudian.. Minta maaf banyak2..

Anonymous said...

hi.berapa harga utk sewa 1 malam utk 5 bilik@ 1 rumah utk 7 disember ni?terima kasih

Miz CanisTaL said...

1 mlm utk 5 bilik rm380.. boleh call untuk booked.. tq

soo teck lie said...

Heloo...kmi mau tnya .kalau mau 3 blik shja brpa???air pnas ada kah.km mau oder pda 2/11/03.untuk 2hri 1 mlm shja.tq.

soo teck lie said...

Helo.mau tnya .kalau untuk.3.blik brpa ah??dn.ada.air.pnas.kah.ni.kekeke...plan.kmi.2/11/03.tq.....

Anonymous said...

Salam,

Tadi saya ada call untuk buat tempahan pada 21 Januari 2013.


Irma

erfah raihani said...

utk 2.11 msh kosng. mster rum rm100. bilk biasa rm80. stp bilk ada tnds n air pns :)

sabariah harun said...

Untk 2-4 disember msh ada kosg ka? Brapa harga bilik tuk 4 org dwsa..tq

Anonymous said...

1 rumah @ 5 bilik ada berapa katil semua?

Anonymous said...

Hello ada kosong ka tuk 5 bilik 31th feb ni?

Anonymous said...

Saya nak tahu setiap bilik ada toilet ka?

Anonymous said...

Boleh update gambar Homestay terbaru take?

Unknown said...

Saya nak book utk 25 Dan 26 November.. Masih ADA kosongkah

Unknown said...

Saya nak book utk 25 Dan 26 November.. Masih ADA kosongkah